1 жовтня - День захисників і захисниць України

Лисичанська територіальна громада пишається героїзмом своїх захисників і захисниць!

Сьогодні, 1-го жовтня, в Україні відзначають День захисників і захисниць України, більш відомого, як День Українського козацтва.

Традиційно цей день припадав на церковне свято Покрови Пречистої Богородиці, яка, як вважається, була покровителькою козацтва. Через перехід Української Православної Церкви на новоюліанський календар, Покрову перенесли на 1 жовтня, Різдво на 25 грудня, а Водохреще – на 6 січня.

В цей день мешканці Лисичанської територіальної громади віддають данину поваги всім чоловікам та жінкам, які відстоюють незалежність українського народу та суверенітет української держави на полі бою.

Також 1-го жовтня День територіальної оборони України. Чимала кількість лисичан приєдналось до лав 111-ї бригади ТрО ЗС України й героїчно нищать окупантів, демонструючи всьому світу козацький дух.

Поки є герої в «пікселі», наші діти можуть розраховувати на мирне майбутнє. Лисичанська міська військова адміністрація бажає всім захисникам і захисницям довгоочікуваної Перемоги, здоров'я та сімейного затишку. Нехай вдома на вас завжди чекають.

Ви наша гордість й віра в Перемогу!

Слава Україні!

 

https://youtu.be/Rmu75RV8TOY?si=-SUC1cdokI8rjXQ_