Щодо пільг із земельного податку

Відповідно до ст. 284 Податкового кодексу України органи місцевого самоврядування встановлюють ставки плати за землю та пільги щодо земельного податку, що сплачується на відповідній території.

Рішенням Лисичанської міської ради № 83/1344 від 03.07.2015 року «Про встановлення податку на майно в частині плати за землю» на виконання вимог податкового законодавства встановлені ставки земельного податку в розрізі різних видів земель та порядок справляння плати за землю з 01.01.2016 року.

Згідно пункту 3 даного рішення міської ради додаткові пільги юридичним та/або фізичним особам, до пільг, що надані ст. 282 Податкового кодексу України, встановлюються щорічно рішенням (рішеннями) міської ради та надаються в адрес відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки в строки та в порядку відповідно до вимог податкового законодавства.

Також, пунктом 4 цього рішення управлінню власності Лисичанської міської ради доручено провести роботу щодо збору та обробки пропозицій по встановленню додаткових пільг юридичним та/або фізичним особам, до пільг, що надані ст. 282 Податкового кодексу України та прийняття відповідних рішень міською радою. Розгляд міською радою питання встановлення пільг із земельного податку на 2016 рік заплановано на вересень 2015 року.

Враховуючи вищенаведене, управлінням власності Лисичанської міської ради (м. Лисичанськ, вул. Радянська, 31) в термін до 01.09.2015 року приймаються пропозиції щодо встановлення пільг із земельного податку, які будуть винесені на розгляд міської ради.".

Управління власності Лисичанської міської ради