Реєстраційна служба Лисичанського міського управління юстиції у Луганській області повідомляє наступне

На виконання наказу Міністерства юстиції України № 953/5 від 17.06.2014р. «Про невідкладні заходи щодо захисту прав громадян на території проведення антитерористичної операції» та з метою забезпечення захисту прав та законних інтересів фізичних та юридичних осіб у зв’язку із соціально-політичною ситуацією, що склалась у Донецькій та Луганській областях, тимчасово припинено доступ користувачів до Єдиних та Державних реєстрів інформаційної системи Міністерства юстиції України, а саме: Єдиного державного реєстру реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, на території Луганської області (крім Кремінського, Сватівського, Троїцького, Білокуракинського, Старобільського, Біловодського, Новопсковського, Марківського, Міловського районів), міста Слов’янськ та Слов’янського району Донецької області до закінчення антитерористичної операції на сході України.

У зв’язку з чим у реєстраційній службі Лисичанського міського управління юстиції у Луганській області відсутня технічна можливість роботи з даними реєстрами..

На підставі вищезазначеного для здійснення свого права щодо державної реєстрації права на нерухоме майно та державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи — підприємця необхідні для цього документи направляються поштою або подаються особисто особою — заявником до відповідних територіальних підрозділів реєстраційних служб, розташованих на територіях: Кремінського, Сватівського, Троїцького, Білокуракінського, Старобільського, Біловодського, Новопськовського, Марківського, Міловського районів.

Для направлення документів поштою заявником обов’язково заповнюється бланк опису в двох примірниках, в якому зазначається перелік документів, що надаються ним та ставиться його підпис. Працівник національного оператора поштового зв’язку перевіряє відповідність вкладення опису, ставить підпис на обох його примірниках і проставляє відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий надається заявникові. На примірнику опису, що надається заявникові, працівник національного оператора поштового зв’язку зазначає номер поштового відправлення. Також оператором поштового зв’язку проводиться ідентифікація особи заявника, про що зазначається на зворотній стороні відповідної заяви (запиту) з проставлянням напису «Особу заявника ідентифіковано», прізвище, ім’я та по батькові оператора та відбитку календарного штемпеля (лист Державної реєстраційної служби України № 8086/05-15-13 від 15.11.2013 р.)

Звертаємо увагу, що для проведення реєстраційних дій в Держаному реєстрі речових прав та у Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб — підприємців заявником подаються або направляються поштою документи, які передбачені «Порядком державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Порядком надання інформації з Державного реєстру прав », затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 року № 868, Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 15.03. 2003 р. № 755-ІV. Дані документи при оформленні повинні відповідати вимогам чинного законодавства.

Так наприклад, при направлені поштою заяви або реєстраційної картки, підпис заявника повинна бути засвідчена нотаріально.

За додатковою інформацією звертатися за телефоном 7-31-54.

Начальник реєстраційної служби Лисичанського міського управління юстиції Н.М. Ваганова