Шановні виборці міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля!

30 липня 2012 року Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу чергових виборів народних депутатів України, що відбудуться 28 жовтня 2012 року.

Парламентські вибори в Україні в цьому році пройдуть за змішаною системою: за партійними списками та в мажоритарних округах. Вибирати будемо по двом виборчим бюлетеням. У першому бюлетені буде список політичних партій, а в другому список кандидатів в народні депутати від одномандатного округу. Номер нашого округу — 107. До його меж входить місто Лисичанськ (центр округу), місто Новодружеськ, місто Привілля, місто Попасна, частина міста Стаханов та частина міста Первомайськ.

Тепер докладніше про виборчий процес. З 8 жовтня на кожній виборчій дільниці будуть знаходитись попередні списки виборців. До 12 жовтня включно кожен виборець отримає іменне запрошення, в якому Вас повідомлять про включення до попереднього списку виборців на виборчій дільниці, адресу дільничної виборчої комісії, її номер телефону і розпорядок роботи, а також про час і місце голосування. Виборцям, які постійно нездатні самостійно пересуватись, буде повідомлено про можливість проголосувати за місцем перебування.

Тим виборцям, які не здатні самостійно пересуватися, але в списках у них немає відмітки «НСП», рішенням дільничної виборчої комісії на підставі їх заяви та довідки медичної установи про стан здоров’я надається можливість проголосувати за місцем перебування. Така заява разом із довідкою повинна бути надіслана поштою або передана іншими особами дільничній виборчій комісії до 20 години 26 жовтня. У разі бажання виборця з відміткою «НСП» голосувати у приміщенні виборчої дільниці, він письмово або особисто повідомляє виборчу комісію до 12 години 27 жовтня.

Якщо Ви не отримали запрошення або в ньому містяться помилки у Ваших персональних даних, то необхідно звернутись до дільничної виборчої комісії або у відділ ведення Державного реєстру виборців Лисичанської міської ради та написати заяву про уточнення попереднього списку виборців. З собою мати паспорт. Заяви про уточнення попереднього списку виборців приймаються до 22 жовтня.

Тим виборцям, які у день виборів будуть у відрядженні, на лікуванні, тощо, законодавство забезпечує можливість тимчасово змінити місце голосування не змінюючи виборчої адреси. Для цього необхідно звернутися у відділ ведення Державного реєстру виборців у місці свого тимчасового перебування або за своєю виборчою адресою з відповідною заявою. Цим виборцям буде змінено на час виборів місце їх голосування, а саме виборчу дільницю. У списках нової дільниці з’являться їхні прізвища із зазначенням номера посвідчення виданого відділом ведення реєстру виборців. Якщо виборець, який тимчасово змінив своє місце голосування вирішить голосувати вдома, йому необхідно здати видане йому посвідчення в той відділ, який його видав. Але все це можливо тільки до 22 жовтня, оскільки в цей день у реєстрі виборців починається формування уточнених списків за якими і буде проводитися голосування. Якраз в уточнений список виборців, який на виборчих дільницях буде знаходитися з 25 жовтня, включаються громадяни, що змінили місце голосування за власними заявами.

А чи є гарантія, що на старому місці вони не проголосують? Гарантія така є. Функціонуюча у Державному реєстрі виборців підсистема виявлення кратних включень (двійників) унеможливлює включення одного і того ж виборця до списків на різних дільницях.

Щоб не залишитися осторонь виборів потрібно зовсім небагато — перевірити себе і своїх близьких у списках виборців. Тим самим Ви внесете свій внесок у гідне проведення виборів. І не забудьте прийти проголосувати. Результат виборів залежить лише від Вас!

Адреса відділу ведення Державного реєстру виборців Лисичанської міської ради: м.Лисичанськ, вул.Комсомольська 10, каб.25.

Графік прийому виборців: з 8 до 17 години. Вихідні дні: субота, неділя.

Телефон для довідок : 7-35-00, 7-32-70.

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Горшкова О.В.