Коли використовував для створення паролів особисту інформацію та вподобання

Друзі, мушу вам зізнатися, що я не завжди дотримувався правил платіжної безпеки.

Не те щоб я їх не знав, скоріше не сильно вірив, що вони реально працюють.

Були часи, коли я використовував паролі, які містять особисту інформацію про мене та моїх близьких, таку, як дата народження, прізвище, ім’я моє та господаря, адресу, номер телефону. Також були паролі з моїми особистими вподобаннями та хобі.

Одного разу мене зламали, шахраї вгадали мій пароль та викрали мої гроші на рахунках. Ще й написали моїм друзям у соціальних мережах від мого імені, щоб позичили в борг. Так ошукали мене та моїх товаришів.

З того часу я й подався в кібербезпеку, щоб вберегти себе і близьких від шахрайства.

Тому, якщо у вас є такі паролі, прошу вас - замініть їх на більш надійні.

Я впевнений, що більшість із вас знає, що особисту інформацію для створення паролів використовувати небезпечно, але сподівається, що якось обійдеться і ви шахраїв не зацікавите.  Може, й так, а може, й ні, краще перестрахуватися та встановити надійні паролі.

Бережіть себе та свої гроші!

І наостанок, сподіваюся, що “двофакторкуˮ ви вже налаштували всюди, де тільки можна, якщо ні, читайте мій попередній допис та мерщій встановлюйте.

Більше про правила створення та зберігання паролів та платіжну безпеку читайте на сайті НБУ та Держспецзв’язку - https://promo.bank.gov.ua/payment-security/

#КібербезпекаФінансів

#КіберПес