Україна запускає платформу для обʼєднання молоді у світі "UA - Ukrainian Abroad"

443820442_754664313484458_8999285110945095631_nЗадля закріплення співпраці та спільної Візії об’єднати світове українство між Головою Молодіжної ради при МЗС України Марини Соботюк та Головою Експертної ради студентства закладів вищої освіти Ілля Бєляк підписано меморандум про співпрацю.

«Створення об’єднаної молодіжної мережі, яка включатиме організації в Україні та за кордоном, дасть змогу посилити взаємодію між українською молоддю на рідній землі та у різних куточках світу», — сказав Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Проєкт передбачає створення координаційної платформи, до якої увійдуть представники Офіс Президента України, Верховна Рада України, Міністри закордонних справ України, молоді та спорту України, а також культури та інформаційної політики України. До складу платформи увійдуть й інші експерти, які будуть вести та направляти створення мережі молодіжних громадських обʼєднань у країнах світу. Вже розпочато активну консолідацію активістів, всі охочі молоді українці за кордоном можуть долучитися.

Проєкт запускають Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, Голова підкомітету Верховної Ради з питань вищої освіти, Молодіжна Рада при МЗС України, Експертна рада студентства закладів вищої освіти.

Детальніше https://mcip.gov.ua/.../ukrayina-zapuskaye-platformu.../