Про створення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Лисичанській міській військовій адміністрації

Лисичанська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області повідомляє про початок формування Ради з питань внутрішньо переміщених осіб (далі – Рада).

Рада є консультативно-дорадчим органом, який утворюється для участі у реалізації регіональної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, сприяння діяльності Лисичанської міської територіальної громади у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції.

Персональний склад Ради формується з числа осіб, які відповідають вимогам до членів Ради, визначених у пункті 7 Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб (Постанова КМУ від 04.08.2023 №812) та виявили бажання брати участь у діяльності Ради.

Склад Ради утворюється у кількості 18 осіб, з яких чисельність представників органу, при якому утворено Раду, становить 6 осіб, внутрішньо переміщених осіб - 9 осіб та представників громадських об’єднань, які провадять діяльність у сфері забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб, - 3 особи.

Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих до Лисичанської міської військової адміністрації внутрішньо переміщеними особами та представниками громадських об’єднань документів в електронній та/або паперовій формі, а саме:

  • - заяви у довільній формі;
  • - документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або відображення в електронній формі інформації, що міститься у документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, сформованих засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) або єДокумент;
  • - документа про освіту (за наявності);
  • - мотиваційного листа кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;
  • - відомостей про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);
  • - довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (за наявності технічної можливості), або листа громадського об’єднання щодо включення до складу Ради представника громадського об’єднання.

Звертаємо увагу, що відповідно до Типового положення до складу Ради входять внутрішньо переміщені особи, місцем фактичного проживання яких згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є територія Лисичанської міської територіальної громади, яка є адресою останнього задекларованого/зареєстрованого місця проживання внутрішньо переміщеної особи, в тому числі які є представниками суб’єктів господарювання, які в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи.

До складу Ради входять по одному представнику від громадських об’єднань, в статуті яких визначено, що їх діяльність спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проєкт у межах території Лисичанської міської територіальної громади.

Подати документи щодо включення до складу Ради можна до 30 серпня 2023 року до Лисичанської міської військової адміністрації:

  • - в електронній формі на електронну адресу: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. ;
  • - в паперовій формі за адресою: м. Дніпро, площа Троїцька, буд. 5а, третій поверх.

Постанова Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 №812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб»