Як отримати готовий паспорт, якщо підрозділ ДМС припинив роботу

Наразі в Україні деякі підрозділи Державної міграційної служби припинили роботу у зв’язку з тимчасовою окупацією чи бойовими діями. Тож постає питання, як громадянам завершити процедуру отримання паспорта, якщо вони раніше подали до такого підрозділу заяву для оформлення документа.

З цього приводу у ДМС надають роз’яснення як для громадян, які перебувають в Україні, так і для тих, хто нині за кордоном. Отже, для завершення процедури отримання паспорта необхідно:

  • · Якщо особа перебуває на території України – звернутися особисто до будь-якого територіального органу/підрозділу ДМС, який працює, і подати письмову заяву.
  • · Якщо особа перебуває за кордоном – звернутися особисто із письмовою заявою до представництва ДП «Документ», які розташовані за кордоном.

За підсумками розгляду цієї заяви заява-анкета, яка подана для оформлення паспорта, буде передана в інший підрозділ ДМС.

Він здійснюватиме завершення процедури оформлення паспорта. Виготовлений паспорт буде передано до ДП «Документ», до якого особа подала відповідну заяву.

Мінреінтеграції