Як оформити закордонний паспорт дитині, яка народилася за кордоном

Громадяни України, в яких дитина народилася за кордоном, можуть оформити їй закордонний паспорт без повернення в Україну. Як це зробити, роз’яснюють у ДМС.

Де можна оформити паспорт?

За межами України оформити закордонний паспорт можна в центрах «Паспортний сервіс» і в закордонних дипломатичних установах (ЗДУ).

Чи обов’язкова присутність дитини?

 

Присутність дитини не обов’язкова. Але в такому разі необхідно мати з собою фото дитини розміром 10х15 см для внесення відцифрованого образу обличчя.

Якщо у дитини іноземне свідоцтво про народження?

Необхідно зробити офіційний переклад і завірити його нотаріально. Також для легалізації свідоцтво може потребувати проставлення апостиля.

Що робити, якщо паспорт матері протерміновано або не вклеєна фотокартка?

Можна одночасно оформити ID-картку матері та закордонний паспорт дитині. Для цього за кордоном потрібно звертатися саме до центрів «Паспортний сервіс».

Якщо батько дитини – іноземець?

Необхідно звернутися до ЗДУ для отримання довідки про реєстрацію особи громадянином України. Термін оформлення – 3 місяці. З цією довідкою оформити паспорт можна і в ЗДУ, і в центрах «Паспортний сервіс».

Яка вартість оформлення?

Вартість дитячого закордонного паспорта така сама, як і дорослого. У підрозділах Міграційної служби це 856 гривень або 1496 гривень (залежно від терміновості). Центри «Паспортний сервіс» додатково стягують збір за сервісні послуги підприємства, який різниться залежно від країни.

Мінреінтеграції