Запрацювала онлайн платформа Державний аграрний реєстр (ДАР)

Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило онлайн платформу Державний аграрний реєстр (ДАР), яка тепер відкрита для реєстрації для всіх українських аграріїв, що дозволить подати заявку на отримання державної підтримки (за умовами програми, безповоротну допомогу отримають аграрії, які мають від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь, передбачено – 3100 грн на один гектар оброблювальних угідь сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тис. гривень).

ДАР (https://www.dar.gov.ua/) – це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики з метою ефективного та прозорого залучення та розподілу усіх видів підтримки для українських аграріїв, як за кошти державного бюджету, так і у вигляді пільгових кредитів, міжнародних грантів або технічної допомоги.

Зареєструватися в ДАР можуть виробники сільськогосподарської продукції незалежно від розміру, організаційно-правової форми чи напрямів діяльності. Після реєстрації уся ключова інформація про виробника автоматично підтягується в ДАР і може бути перевірена сільгоспвиробником.

Подання заявок на участь у програмах підтримки є безкоштовними.

Надалі Державна та міжнародна підтримка буде відбуватись лише тим аграріям, які зареєструвались у реєстрі.