Як отримати грошову компенсацію за зруйноване житло?

Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація нагадує, що Кабінетом Міністрів України затверджено Порядок надання та визначення розміру грошової допомоги або компенсації постраждалим від надзвичайних ситуацій, які залишилися на попередньому місці проживання.

Цей Порядок встановлює механізм надання та визначення розміру грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.

Для отримання грошової компенсації, а також для проведення обстеження зруйнованого житла та для визнання особи постраждалою внаслідок надзвичайної ситуації необхідно звернутись до Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації та надати необхідні документи (на кожен окремий об’єкт житла).

Додаткова інформація надається за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім. М. Грушевського, 10, каб. № 23, або за телефоном: (06451) 7-32-34, 0666039269.

З метою верифікації, просимо осіб, які потенційно можуть отримати грошову компенсацію за житлові будинки (квартири), зруйновані внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, але які станом на 12 листопада 2021 року ще не подали заяви про проведення обстеження житла або заяви на виплату грошової компенсації, звернутися до 22 листопада 2021 року до Сектору у Луганській області Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 4 або зателефонувати за номером (0645)70-07-88, 0501379719.

Відділ взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ВЦА