Увага! Строк прийому документів для участі в програмі підготовчих курсів для молоді з ТОТ продовжено до 29 червня

 Для забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя (далі — молодь), яка у поточному році завершила здобуття повної загальної середньої освіти, держава передбачає можливість разово скористатися правом на безоплатне навчання зі стипендіальним забезпеченням на підготовчих курсах закладів вищої освіти (далі — ЗВО) з наступним вступом до відповідних закладів.

Алгоритм зарахування на підготовчі курси зі стипендіальним забезпеченням та перелік документів є доволі простими. Треба лише:

  • 1. Обрати заклади вищої освіти (ЗВО) із переліку.
  • 2. Звернутись до ЗВО будь-якими засобами зв’язку та отримати запрошення, яке дозволить не проходити самоізоляцію або обсервацію у зв’язку з перетином КПВВ.
  • 3. При перетині контрольного пункту в’їзду-виїзду показати друковане чи електронне запрошення, щоб абітурієнт та особа, яка його супроводжує, не проходили обсервацію чи самоізоляцію.
  • 4. Приїхати до одного із визначених ЗВО у строк з 01 по 29 червня та особисто подати:
  • — заяву;
  • — копію паспорта (свідоцтва про народження, іншого документа, що посвідчує особу) (за наявності);
  • — копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (за наявності);
  • — реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);
  • — 4 фото (3×4);
  • — освітню декларацію (документ, який містить інформацію щодо здобуття результатів навчання та проходження періодів навчання за курс повної загальної середньої освіти на тимчасово окупованих територіях України) — видається ЗВО для заповнення.

Увага! Навчатися на підготовчих курсах може особа з числа молоді, яка у поточному навчальному році завершила здобуття повної загальної середньої освіти. Навчання на підготовчих курсах може здійснюватися лише один раз та лише в одному ЗВО.

  • 5. Стати слухачем та навчатися на підготовчих курсах з 29 червня по 31 серпня.

Важливо! Під час проходження підготовчих курсів слухачі отримують стипендію у розмірі 4 588 грн., забезпечуються гуртожитком та залучаються до заходів психологічного, культурно-освітнього і спортивного спрямування.

За підсумками навчання на підготовчих курсах з кожної навчальної дисципліни слухачем складається підсумковий іспит. У разі успішного складання іспитів слухач отримує свідоцтво про проходження підготовчих курсів.

Більш детальна інформація — за телефоном «Урядової гарячої лінії» з питань освіти для осіб з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, у робочі дні з 9:00 до 18:00 за тел. (0-800-504-425).

Додатково з порядком та умовами вступу на підготовчі курси для молоді з ТОТ можна ознайомитись на офіційному вебсайті Мінреінтеграції https://www.minre.gov.ua/.../uvaga-strok-pryyomu... та на сайті https://www.vstup-prosto.com/