Безоплатна правова допомога, не виходячи з дому: новий сервіс від Норвезької ради у справах біженців (NRC)

Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 у країні ускладнила доступ до правосуддя та безоплатної правової допомоги. Звернутися до юристів особисто стало досить складно, а для декого — зовсім неможливо.

Проте, ми не бажаємо миритися з таким станом речей та хочемо й надалі підтримувати належний рівень доступу до безоплатної правової допомоги для внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали внаслідок конфлікту на Сході України.

NRC пропонує новий спосіб отримання безоплатних правових послуг! Відтепер для отримання вичерпної правової консультації та навіть послуг зі складання судових позовів та інших правових документів, вам не потрібно витрачати час на подорож до юридичної приймальні. Ви можете отримати ці послуги, не виходячи зі свого будинку!

Ми запускаємо новий сервіс надання правових послуг за допомогою Zoom, Skype, Viber, де ви зможете особисто спілкуватися з нашими фахівцями, які нададуть консультацію з відповідного питання або складуть позов до суду для захисту ваших прав.

Запропонований сервіс дозволяє зберегти «персональний» рівень спілкування між вами та юристом, робить можливим миттєвий обмін документами, дозволяє звертатися за певними державними послугами дистанційно, водночас усуваючи ризики захворювання та зберігаючи ваш час.

Ми пропонуємо:

— отримати консультацію чи правову допомогу (складання правових документів, позовів, тощо) в обраний та погоджений час, шляхом особистого спілкування через обрану платформу безпосередньо з юристом, який буде вести вашу справу;

— здійснити запит на зворотний дзвінок для отримання консультації чи правової допомоги щодо вашого питання.

Як це працює?

За посиланням https://ee.humanitarianresponse.info/x/KCE55R9f знаходиться проста форма для створення запиту на отримання консультації чи правової допомоги у визначений час за допомогою Zoom, Skype або Viber.

Ви зазначаєте зручний для онлайн-зустрічі час. Якщо такий час буде зайнятий, ми запропонуємо інший варіант, враховуючи ваші побажання. У визначений час наш фахівець зв’яжеться з вами, використовуючи обрану платформу, та надасть потрібну допомогу.

Також за цією формою можна замовити зворотний дзвінок від наших юристів, які допоможуть вирішити вашу юридичну проблему.

Звертаємо увагу, що всі наші послуги надаються безкоштовно, а інформація, отримана від вас, захищається відповідно до законодавства України.

Ми працюємо з понеділка по п’ятницю, з 08:00 до 16:30, крім святкових і вихідних днів.

Основні питання, за якими ми надаємо консультації та правову допомогу:

— порядок перетину лінії зіткнення для проходу на/з непідконтрольну/ої Уряду України територію/ї Донецької та Луганської областей;

— отримання свідоцтва про народження у випадку, якщо дитина народилася на непідконтрольній Уряду України території;

— отримання свідоцтва про смерть, якщо особа померла на непідконтрольній Уряду України території;

— отримання/заміна паспорта громадянина України та паспорта для виїзду за кордон;

— поновлення пенсійних виплат;

— оформлення спадщини;

— отримання недоотриманої пенсії померлої особи;

— отримання компенсації за зруйноване внаслідок збройного конфлікту на Сході України житло;

— призначення житлових субсидій;

— трудові питання;

— інші правові питання, пов’язані з конфліктом та внутрішнім переміщенням.

Якщо у Вас є питання щодо використання цього сервісу, будь ласка, звертайтеся за додатковими роз’ясненнями:

«Гаряча» лінія NRC: 0 800 302 007

Skype: Норвезька рада у справах біженців безоплатна правова допомога

Viber: 067 829 44 35

Email: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Будемо раді допомогти!

За матеріалами Норвезької ради у справах біженців (NRC) в Україні