В Лисичанську відбулось засідання чергової 39-ї сесії

Вчора, 30 листопада, в Лисичанську відбулось засідання чергової 39-ї сесії Лисичанської міської ради, яке очолив голова міської ради Сергій Шилін. В роботі сесії взяли участь депутати та їх помічники, міські голови міст Новодружеськ та Привілля, керівники та співробітники органів державної влади, структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, представники громадськості та засобів масової інформації.

Під час пленарного засідання депутати внесли зміни до міського бюджету на 2017 рік, виділили кошти на фінансову підтримку КП ЛМР «Електроавтотранс», а також прийняли низку рішень щодо регулювання земельних відносин.

Депутатами були внесені зміни до Регламенту міської ради, до штатного розпису комунального закладу «Лисичанська дитяча школа мистецтв № 1» та управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства.

Рішенням сесії затверджено План діяльності міської ради та її виконавчого комітету з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік, Програму з підготовки та проведення загальноміських культурно-мистецьких заходів на 2018 рік та комплексну програму підготовки і проведення призову громадян України на строкову військову службу у 2018 році.

Також, були внесені зміни до ряду міських програм, а саме до Комплексної міської програми соціального захисту населення мм. Лисичанська, Новодружеська, Привілля на 2017-2019 рр., до Міської цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2016-2018 роки, до Програми благоустрою та економічного розвитку житлово-комунального господарства м. Лисичанська на 2017 рік.

Депутатським корпусом була прийнята до відома інформація про хід виконання програми сприяння розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в м. Лисичанську та міської програми реалізації державної молодіжної та сімейної політики на території міста Лисичанськ на 2016-2020 роки, а також інформація про стан надання медичної допомоги хворим на ВІЛ — інфекцію та СНІД.

Окрім того, під час сесії були ухвалені рішення про організацію ведення обліку дітей шкільного віку, про встановлення батьківської плати в закладах дошкільної освіти, про організацію харчування дітей в закладах освіти, а також про звільнення від сплати державного мита, про звільнення від оплати за комунальні послуги первинної ветеранської організації.

Також на сесії депутати Андрій Ажипа, Олександр Квітка, Олексій Ковтун, Сергій Кравченко заявили про вихід із депутатської фракції «Опозиційний блок». Андрій Ажипа, Олексій Ковтун та Сергій Кравченко об’єднались у фракцію «За життя».

З усіма рішеннями сесії можна ознайомитися на офіційному сайті Лисичанської міської ради в розділі «Органы власти» в термін, передбачений Законом України «Про доступ до публічної інформації».