До уваги внутрішньо переміщених осіб та підприємців міста!

Норвезька рада у справах біженців (NRC) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії розпочинає програму підтримки само зайнятості та мікро-підприємництва в Луганській області (міста Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна, Лисичанськ та Станично-Луганський район) і Донецькій областях (далі — Програма).

Мета Програми — допомога сім’ям, постраждалим в результаті конфлікту, підвищення їх рівня життєзабезпечення.

У рамках реалізації Програми Норвезька рада у справах біженців на конкурсній основі, враховуючи якість поданих проектів та відповідно до критеріїв соціальної незахищеності заявників, відбере отримувачів грантів.

Участь у Програмі можуть взяти:

— внутрішньо переміщені особи (ВПО);

— місцеві жителі, які втратили роботу або джерело доходу у зв’язку з конфліктом;

— діючі підприємці, з числа ВПО та місцевого населення, чий бізнес перебуває у процесі відновлення, розширення, та які збираються створювати нові робочі місця.

Пріоритет буде надаватися мешканцям населених пунктів, що знаходяться в безпосередній близькості до лінії розмежування.

Грант у сумі до 30 000 грн. надаватиметься для створення, відновлення або розвиток мікро-бізнесу (зокрема, створення робочих місць).

Планується проведення ряду підготовчих семінарів для осіб вищезазначених категорій, які планують започаткувати власну справу.

Інформацію щодо участі у конкурсі та семінарах можна отримати, зателефонувавши на «гарячу» лінію Норвезької ради у справах біженців (0800 302 007).

Для участі у конкурсі необхідно заповнити заявку за посиланням: https://www.humanitarianresponse.info/x/#5IRevRYB або звернувшись на електронну адресу: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .

Заявки та проекти приймаються до 24.00 9 вересня 2018 року.