До відома керівників підприємств, установ, організацій, приватних підприємців та мешканців міста Лисичанськ

В травні 2018 року в м. Лисичанську відбувся конкурс з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території міста. Повноваження щодо організації конкурсу були делеговані управлінню з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства.

За результатами конкурсу рішенням міської ради від 31.05.2018 № 46/995 виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території міста Лисичанська визначено Лисичанське комунальне автотранспортне підприємство 032806.

На виконання вимог статті 35-1 Закону України «Про відходи» нагадуємо про обов’язок власників, наймачів, користувачів, у тому числі орендарів, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладати договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, а також здійснювати оплату таких послуг та забезпечувати роздільне збирання твердих побутових відходів.

За недотримання норм чинного законодавства в сфері благоустрою та поводження з відходами передбачається відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 — 1360 грн.), на посадових осіб, громадян суб’єктів підприємницької діяльності — від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 — 1700 грн.).

Управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства