До уваги юнаків та дівчат з повною загальною середньою освітою віком від 17 до 21 років

Лисичанським міським військовим комісаріатом проводиться відбір кандидатів для навчання у вищіх військових навчальних закладах та коледжах.

Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба

61023, м. Харків-23, вул. Сумська, 77/79.

Тел.: (057) 704-96-93,704-96-05.

Електронна пошта: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Веб-сайт www.hups.mil.gov.ua

Здійснює підготовку:

— офіцерів для Повітряних Сил та військ протиповітряної оборони Сухопутних військ — фахівців з автоматизованих систем управління військами та озброєнням, радіоелектронних комплексів та систем озброєння, комплексів та систем бортового обладнання військових літаків, аеродромно-технічного забезпечення польотів авіації, інженерно-авіаційної служби, військових льотчиків, штурманів, офіцерів бойового управління авіацією; офіцерів — фахівців з електротехнічних систем та систем електроспоживання, метрологів, фахівців з виховної роботи у підрозділах (військових частинах).

Схема підготовки — курсант.

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

79012, м. Львів-12, вул. Героїв Майдану, 32.

Тел.: (032) 238-65-34,(032)258-45-07.

Електронна пошта: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Веб-сайт www.asv.gov.ua

Здійснює підготовку:

— офіцерів командного фаху — для підрозділів танкових, механізованих військ Сухопутних військ та інженерних військ;

— командного та інженерного фахів — для підрозділів ракетних військ і артилерії;

— фахівців культурно-виховної, просвітницької роботи та організації дозвілля у військах (силах), з виховної роботи у підрозділах (військових частинах).

Схема підготовки — курсант.

Військова академія (м. Одеса)

65009, м. Одеса-9, вул. Фонтанська дорога, 10.

Тел.: +380(482)63-94-85(приймальна комісія).

Електронна пошта: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Веб-сайт: . www.vaodesa.org.ua

Здійснює підготовку:

— командного фаху — для підрозділів високомобільних десантних військ, військової розвідки та спеціального призначення;

— військових фахівців з продовольчого та речового забезпечення, забезпечення ракетним паливом, пальним та мастильними матеріалами, з експлуатації та ремонту ракетно-артилерійського озброєння, боєприпасів, зі зберігання вибухових пристроїв, освітлювальних та сигнальних засобів, з експлуатації автомобільної техніки військ, з фізичної підготовки та спорту у військах (силах).

Схема підготовки — курсант.

Вищі військові навчальні заклади здійснюють підготовку громадян на посади осіб офіцерського складу для проходження військової служби за контрактом.

Термін навчання — 4-5 років. В багатьох ВВНЗ форма навчання — курсант. Це передбачає мешкання в казармі, повне забезпечення харчуванням, речовим майном та грошовим забезпеченням.

Випускники отримують диплом про вищу освіту, військове звання лейтенант або старший лейтенант та гарантовано забезпечуються посадою для проходження подальшої військової служби.

Військовий коледж сержантського складу Академії сухопутних військ «імені гетьмана Петра Сагайдачного» (м.Львів);

Військовий коледж сержантського складу Харківського університету Повітряних Сил " імені Івана Кожедуба«

Військовий коледж сержантського складу військового інституту телекомунікацій та інформатизації державного університету телекомунікацій (м.Київ).

Військові коледжі здійснюють підготовку громадян України для подальшого проходження військової служби за контрактом на посадах осіб сержантського та старшинського складу освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, утворених відповідно до законів України.

Громадян бажаючих вступати до військових навчальних закладів та коледжів для більш поглибленого ознайомлення з умовами вступу та оформлення документів просимо звертатися до Лисичанського міського військового комісаріату з понеділка по п’ятницю за адресою:

м. Лисичанськ, вул. Мічуріна, буд.22.

Телефон чергового військкомату: 050 97 88 741 ,7-11-30.

Військовий комісар Лисичанського міського військового комісаріату Р.Л. Сіка