Підтримка підприємництва серед внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення Донецької та Луганської областей

Програма розвитку ООН запрошує внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Одеській, Полтавській, Харківській, Луганській та Донецькій областях та місцеве населення Донецької та Луганської областей (з підконтрольних Уряду України територій) взяти участь у конкурсі на здобуття малих грантів для започаткування та/або відновлення підприємницької діяльності.
Програму малих грантів для започаткування або відновлення підприємницької діяльності адмініструє благодійний фонд «Творчий центр ТЦК» у партнерстві з благодійним фондом «Горєніє», Всеукраїнською організація зі справ вимушених переселенців. Мета конкурсу — поліпшити життя внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення Донецької та Луганської областей шляхом підтримки підприємницької діяльності та малого бізнесу.
Грантова підтримка надається на започаткування та/чи відновлення, розширення підприємницької діяльності та малого бізнесу. Подані на конкурс бізнес-плани мають демонструвати високий потенціал та довгострокові перспективи отримання прибутку та мати реалістичні ринкові показники, передбачати створення умов для самозайнятості та/або створення додаткових робочих місць, включаючи й для членів сімей.
Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес — проекту становить -
- до 225 000 грн. зможуть отримати особи, які в рамках запропонованого бізнес-плану планують створити не менше 4-х робочих місць;
- до 150 000 грн. зможуть отримати ті, хто створюватиме не менше 3-х робочих місць;
- до 100 000 грн. буде максимальною сумою для підприємців, що запропонують бізнес-план, в рамках якого створюватиметься 2 робочих місця;
- до 75 000 грн. буде виділено для підприємців, що створюватимуть 1 робоче місце (під одним робочим місцем розуміється у даному випадку власне сам підприємець).
Підприємці, які отримають грант, мають зробити власний внесок у реалізацію проекту (в грошовій чи іншій формі, наприклад, працею, наданням обладнання, приміщення тощо) у розмірі не менше 25% вартості проекту.
У конкурсі на отримання гранту можуть брати участь виключно фізичні особи, які мають офіційний статус внутрішньо переміщених осібта проживають на території Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Луганської, Одеської, Полтавської та Харківської областей.
Також у конкурсі можуть брати участь фізичні особи з числа місцевого населення Донецької та Луганської областей, які мають підтвердити місце реєстрації свого проживання.
Форму заявки, а також інші необхідні документи, можна отримати безпосередньо звернувшись до адміністратора конкурсу — БФ «Творчий центр ТЦК» електронною поштою за адресою Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. або на офіційному сайті в мережі Інтернет http://www.ccc-tck.org.ua/active/
Заявка заповнюється і подається українською або російською мовою на власний розсуд особи-пошукача гранту.
Заявка має бути подана виключно в електронному вигляді обсягом не більше 5 МВ у форматі MS Word (.doc), а додатки до заявки в форматі Adobe Reader (.pdf) або JPEG (.jpg) на адресу Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. до 23:59 (за київським часом) 25 вересня 2015 року. У темі листа необхідно зазначити "грантовий конкурс ПРООН".
Особи-пошукачі до 15 вересня 2015 року можуть звертатися до Творчого центру ТЦК за додатковою інформацією або запитаннями з метою уточнення умов конкурсу, процедури подачі заявки, надіславши відповідний лист електронною поштою на адресуЭтот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. . Після узагальнень всіх отриманих запитань усі відповіді будуть оприлюднені на сайті www.ccc-tck.org.ua та на сторінці в соціальній мережі Facebook www.facebook.com/ccc.creative.centre Питання, що надходитимуть телефоном, факсом прийматися не будуть.
Крім того, особи-пошукачі гранту зможуть відвідати одну із інформаційних сесій щодо роз’яснення умов конкурсу (графік інформаційних сесій буде розміщено на веб-сайті Творчого центру ТЦК www.ccc-tck.org.ua).
Детальні умови конкурсу та форму заявки (українською та російською мовами) можна завантажити за посиланням http://www.ccc-tck.org.ua/storage/grant/call_for_proposals_ukr_rus.zip
Детальна інформація про конкурс за посиланням http://www.ccc-tck.org.ua/active/7/