Відкриття Центру неформальної атлетичної культури, паблік-арт та міський фестиваль ДружбаФест

Команда проекту «Метамісто: Схід» з 7 по 16 липня приїздить у Лисичанськ для реалізації основних завдань — створення публічного простору та його активізації через міський фестиваль ДружбаФест, а також роботи з художником та куратором задля розкриття «Міфологеми» міста.

«З жовтня 2016 року наша команда пройшла етап планування та дослідження міста. Ми поступово рухались до цієї точки — фази реалізації ідей. Простір у «Дружбі» є першим кроком до активізації міста, який стане повноцінним культурно-соціальним осередком. Попереду ще багато роботи, і його розвиток напряму залежить від енергії та натхнення місцевих жителів», — команда проекту «Метамісто: Схід».

За 10 днів в Лисичанську команда проекту спільно з активними місцевими жителями втілить практичну частину програми, а саме:

10 липня з 17:00 до 18:00 — презентація напрацювань дослідження міста, плани та графік роботи команди з містянами. Локація: дитяча бібліотека за адресою пр. Перемоги 94.

7-14 липня  обладнання Центру неформальної атлетичної культури у кінотеатрі «Дружба». За цей час команда проекту та місцеві жителі підготують приміщення, виготовлять конструкції для катання на велосипедах, розфарбують стіни та встановлять освітлення;

11-14 липня втілення проекту «Міфологема міста» за участю художника Єжи Коноп’є під кураторством Олександра Михеда;

14 липня з 10:00 до 14:00 відбудеться аналіз культурного поля міста у партнерстві з Конгресом активістів культури, які працювали над дослідженням міста. Локація: міський музей.

15 липня о 15:00  зустріч з художником Єжи Коноп’є і куратором проекту «Міфологема міста» Олексадром Михедом. Локація: мала зала кінотеатру «Дружба».

15 липня з 12 до 22 години запрошуємо на ДружбаФест — міський фестиваль-відкриття Центру неформальної культури у кінотеатрі «Дружба». Захід відбудеться за сприянням міської ради та мера Лисичанська.

«Ідентичність міста зберігається в колективній пам’яті та мріях про майбутнє його жителів. Ціль „Міфологеми міста“ — віднайти образи, що є „своїми“ для містян та допомагатимуть розгадувати міста через сучасне мистецтво»,Олександр Михед, куратор проекту, митець, літературознавець, письменник.

Довідка:

Код Міста — це довгострокова програма громадської організації «Гараж Генг» (м. Київ), що відбувається на перетині інтересів людей культури, аналітиків, бізнесів, а також державних діячів, які займаються розвитком міст.

«Метамісто: Схід» — проект для невеликих міст, який допомагає містам та їх мешканцям виявити вектори культурного, урбаністичного, економічного, особистісного розвитку.

Проект здійснюється у партнерстві з ГО «Урбан куратори», ГО «Конгрес Активістів Культури», архітектурним бюро Formografia, міською радою та мера Лисичанська, за фінансової підтримки проекту «Українська ініціатива зміцнення громад (UCBI)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Для листування:

Натхненниці проекту Анастасія Парафенюк та Віта Базан, комунікаторка — Анастасія Рожинська Більше тут: Facebook Telegram сайт