Історія війни за незалежність. Донбас

19 травня о 13-00 у Лисичанському міському краєзнавчому музею (проспект Перемоги, 94) відбудеться відкриття виставки «Історія війни за незалежність. Донбас».

Експозиція розповідає про найважливіші епізоди проведення антитерористичної операції на Сході України. Вона складається з 12 планшетів, фотоматеріали яких розповідають про захист Донецького аеропорту, «Іловайський котел», оборону «Дебальцевського плацдарму», події у Краматорську, Маріуполі, Волновасі.

Окремо висвітлені дії спецпідрозділу СБУ та Центру спеціальних операцій «А». Можна побачити інформацію про спецоперацію СБУ на Одещині та протидію тероризму у мирних районах України.

Один із розділів виставки присвячений протидії спецпідрозділів СБУ диверсійно-розвідувальним групам бойовиків та російських вояків, які діють в зоні АТО та прифронтових районах.

На виставці знайшли своє відображення сюжети про захоплення в заручники та ув’язнення українців у Росії, зокрема — Надію Савченко, трагедію малазійського літака рейсу МН-17, анексію Криму.

Планшети проанотовані українською та англійською мовами.

Експозиція створена за матеріалами СБУ та передана для експонування Управлінням Служби безпеки України у Луганській області.

Виставка «Історія війни за незалежність. Донбас» — пересувна, одноденна.