Відбулося наметове таборування в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

 Одним з етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») є підсумкове наметове таборування. Цього року команди, які зареєстрували свої курені на Всеукраїнському рівні, самостійно організували походи з ночівлею.

22-23 червня першими провели дводенне наметове таборування юні джури куреня імені Самійла Кішки Лисичанської ЗОШ І-ІІІ ст. № 26 та їх виховники. Протягом двох днів 14 юнаків та дівчат демонстрували вміння та навички, набуті під час підготовки й участі в грі. Цей захід став підсумком роботи протягом всього навчального року роїв куреня імені Самійла Кішки.

 29-30 червня відбулося підсумкове наметове таборування з ночівлею куреня «Сокіл» Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 30 на території спортивної культурно-оздоровчої бази «Лисичанець».

Табори поєднали військово-патріотичне виховання, фізкультурно-спортивну, туристсько-краєзнавчу та культурно-просвітницьку роботу, де джури жили за козацько-лицарськими законами та Кодексом лицарської честі. Таборова старшина подбала про змістовне дозвілля своїх вихованців. У програмі таборування були заплановані різноманітні активності: картографія та орієнтування на місцевості, надання першої домедичної допомоги в екстремальних умовах, стрільби, нічні варти та денні чергування, романтична вечірня ватра з представленням роїв та теплим спілкуванням з виховниками й запрошеними інструкторами.

Ранок кожного дня розпочинався з побудки і ранкової руханки: рої шикувалися біля штабу для пробіжки і зарядки, щоб набратися енергії на цілий день, адже попереду їх чекали випробування, в яких вони мали показати свою підготовку.

Крім обов’язкової програми, на учасників чекали дуже цікаві інформаційно цінні та практичні майстер-класи з надання першої медичної допомоги підручними засобами, стрільби, мотанкарства та різьбярства.

Таборування «Джура-2021» завершилося урочистим підведенням підсумків та внесенням знаменними групами Державного прапору та прапору Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Нагадаємо, що протягом 2020-2021 навчального року 21 команда зі шкіл нашого міста змагались у різноманітних випробуваннях в рамках І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У зв’язку з карантинними обмеженнями гра відбувалася дистанційно. Заходи міського етапу гри реалізовувалися поступово:

  • — дистанційний творчо-мистецький конкурс «Ватра» (жовтень 2020 року);
  • — інтелектуальна онлайн-гра «Відун» (листопад 2020 року);
  • — стрілецький турнір "Кубок Сокола«(лютий 2021 року);
  • — онлайн-конкурс відеороликів «Муштровий впоряд» (травень 2021 року).

У травні переможці міського етапу — команди закладів загальної середньої освіти № 2, 30, взяли участь в ІІ (обласному) етапі гри.

Управління освіти Лисичанської міської ВЦА