Лисичанські школярі знялись у кліпі групи «Океан Ельзи»

 У грудні 2020 року учні загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст. №№ 26 та 30 м. Лисичанська долучились до участі у культурно-освітньому проекті «Жовтий автобус», який ініційовано та розроблено ГО «ГЕРОЇ.ЮЕЙ».

Метою проекту «Жовтий автобус» є творча освіта та створення практичних умов для інтелектуального і творчого розвитку дітей, насамперед дітей сходу України.

Команда «Жовтого автобуса», в рамках спільного благодійного проекту з групою «Океан Ельзи», за підтримки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, провела зйомки дітей в місті Лисичанськ та створила музичний проєкт під назвою «Країна дітей», присвячений Дню захисту дітей.

Автор віршів відомий український поет Сергій Жадан. Пісня виконується за участі реп-виконавиці alyona alyona.

«Країна дітей» – присвята дітям України, які постраждали внаслідок війни, збройних конфліктів, терактів. Прем’єра відбулась сьогодні, 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, як нагадування, що, перш за все, діти потребують захисту від вчинків дорослих, від їх безвідповідальних та жорстоких рішень.

Проект «Жовтий автобус» – всеукраїнська система онлайн-навчання з творчих дисциплін; мобільні майстер-класи; творчі конкурси для участі у проектах, що реалізуються дітьми спільно з дорослими митцями; створення навчальних програм розвитку творчих здібностей і допомога дітям у створенні творчого продукту та його просуванні до масової аудиторії; робота дитячих творчих центрів; організація дитячих виставок, кінопоказів, фестивалів.

Управління освіти Лисичанської міської ВЦА