У Лисичанську вперше пройшли змагання з судномодельного спорту

Вчора, 21 січня, вперше в Лисичанську пройшли змагання серед школярів з судномодельного спорту у класі міні-моделей, присвячені Дню Соборності України.

Захід проходив у мінібасейні Лисичанського центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Мета змагань — розвиток спортивно-технічних видів спорту в Луганській області як ефективного засобу підвищення ролі науково-технічної творчості у всебічному гармонійному розвитку особистості.

Для участі у змаганнях зареєструвалося 30 учасників з 7 закладів освіти. Вони повинні були виготовити моделі суден та виконати обов’язкову програму змагань.

Змагання з судномодельного спорту у класі міні-моделей серед школярів проводилися за трьома напрямками: ЕХ-300 (прямоходні моделі); Mіni EKO-250 (радіокеровані моделі); Аероглісер-250.

Ходові випробування передбачали:

— для моделей класу ЕХ-300 (прямоходна) — точність проходження дистанції (9-10 м);

— для моделей класу Mіni EKO-250 (радіокерована) — проходження бази (кількість пройдених кіл за певною траєкторією за1 хвилину);

— для моделей класу Аероглісер-250 (радіокерована) — проходження бази (кількість пройдених кіл за певною траєкторією за1 хвилину).

Захоплююче дійство нікого не залишило байдужим. Учасники блискуче впоралися з завданнями. Переможцями стали вихованці ЛЦНТТУМ Іван Шевченко та Михайло Лихошерст.

Змагання пройшли за підтримки відділу освіти та відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради.

Переможці отримали грамоти та цінні подарунки від Лисичанської міської ради.

Це був перший досвід змагань з судномодельного спорту у класі міні-моделей. Найважливіше, що діти не тільки навчилися виготовляти технічні моделі, користуватися інструментами, а й отримали досвід змагання та смак перемоги, усвідомили власні сили та потенціал.

Вітаємо переможців, бажаємо успіху та нових перемог!

За інформацією Лисичанського центру науково-технічної творчості учнівської молоді