У Лисичанську пройшов показовий День цивільного захисту

Минулої п’ятниці, 12 квітня, на базі Лисичанської загальноосвітньої школи № 30 відбувся показовий День цивільного захисту (ЦЗ), головними завданнями якого було вдосконалення педагогічним колективом та учнями теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах надзвичайних та екстремальних ситуацій, практична перевірка здатності учнів діяти за сигналами оповіщення ЦЗ, користування засобами індивідуального захисту, навчання керівного та командно-навчальницького складу ЦЗ школи з організації та проведення заходів ЦЗ.

З метою відпрацювання практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій до заходів було залучено представників Лисичанського міського управління ГУ ДСНС у Луганській області, Лисичанських міських курсів 3 категорії Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Луганської області та Лисичанського лікувально-профілактичного закладу «Станція швидкої медичної допомоги».

Розпочався захід збором керівного, командного, постійного учнівського складу та урочистим відкриттям. Також протягом дня у 1 — 11 класах пройшли відкриті уроки, вікторини, планові тренування, комбіновані естафети, заняття з медико-санітарної підготовки тощо. А учасники агітбригади «Уникати! Запобігати! Діяти» ще раз нагадали про правила збереження життя гостям заходу.

Сигнал «Увага всім!» сповістив про необхідність евакуації дітей, педагогів та всього персоналу школи. Після евакуації підрозділ ДСНС продемонстрував дітям процес пожежогасіння під час імітації пожежі. Також діти мали можливість роздивитись комплектацію пожежної машини та поспілкуватись з пожежними.

Всі заплановані заходи пройшли організовано у встановлений нормативами час з дотриманням правил безпеки.

За матеріалами відділу освіти Лисичанської міської ради