«Світ моделей - 2018»

Вчора, 22 лютого, відбувся міський конкурс науково-технічної творчості «Світ моделей».

Метою конкурсу є розвиток науково-технічної творчості учнівської молоді, пропаганда та популяризація досягнень дитячих колективів з науково-технічної, пошуково-конструкторської, дослідницької діяльності, раціоналізації та винахідництва.

До участі у конкурсі були запрошені учні загальноосвітніх навчальних закладів віком від 11 до 17 років, переможці шкільних конкурсів.

У конкурсі взяли участь загальноосвітні школи міста, окрім ЗОШ № 18, № 24, № 29 та багатопрофільний ліцей. Загалом було представлено 23 роботи. На розгляд журі були представлені транспортні засоби, пристрої з елементами електротехніки, електронні прилади оригінальної конструкції, макети та проекти споруд, будівель тощо.

Журі очолила Лариса Лисицька — директор Лисичанського центру науково-технічної творчості учнівської молоді (ЛЦНТТУМ). До складу журі ввійшли Тетяна Білокур - головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради, Сергій Голодняк — керівник гуртка «Радіоелектронне конструювання», Володимир Голубов — керівник гуртків «Судномоделювання» та «Авіакосмічне моделювання та макетування», Анатолій Тарасенко — керівник гуртка «Художня обробка деревини».

Програма конкурсу складалася з двох етапів: І — презентація технічної моделі, ІІ — «LEGO-конструювання». Дуже цікаві презентації зробили учасники команди ЗОШ № 14 та команди багатопрофільної гімназії.

Цього року журі було приємно вражене різноманітністю, новизною виробів, нестандартним підходом до втілення технічних задумів. Оцінювання проходило за такими критеріями: електрифіковані моделі, механічні моделі та стендові моделі.

Всі переможці конкурсу «Світ моделей» отримали цінні подарунки, які було надано відділом у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради. З вітальним словом виступила Тетяна Білокур. Вона висловила задоволення, що в нашому місті стільки талановитої молоді, та сподівання, що багато хто з учасників конкурсу стане відомим конструктором чи винахідником. Тетяна Володимирівна впевнена, що такі заходи як конкурс «Світ моделей» дуже корисні для молоді. Вони дають можливість не тільки поділитися своїми доробками, а й дізнатися про роботу своїх ровесників, знайти однодумців.

Роботи учасників конкурсу представлені в Міському краєзнавчому музеї на виставці, що триватиме до кінця березня 2018 року.

Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді