День Європи в школах міста

З метою прищеплення учням школи інтересу до вивчення іноземних мов, розширення знань про країни Європи у Лисичанській спеціалізованій школі № 27 діє Євроклуб «Тендем», у якому співпрацюють вчителі та учні, займаючись, вивченням європейської інтеграції, історії, географії, культури, мистецтва, науки Європи. Координатором роботи клубу є вчитель іноземної мови Колеснік С.О.

14 травня 2015 року шкільний клуб «Тендем» запросив у гості учнів сусідніх шкіл. Разом з друзями було проведено захід «Зоряне сяйво країн Європи», присвячене Дню Європи. Учасники заходу проявили справжню активність, представляючи одну з країн Євросоюзу.

Вівсянка, пудинг, ланч і чай, футбол, Шекспір, Ньютон, «Бітли», Леді Ді — це все про країну непорушних традицій і сучасних поглядів на життя. Команда ЗОШ № 30 розповіла нам про видатних людей Великої Британії. Цікавою була віртуальна подорож до національних музеїв Англії.

Захоплюючою була й подорож до Польщі. Учні ЗОШ № 13 розпочали свій виступ польською мовою. З їхньої презентації глядачі дізналися, що Польща багата пам’ятниками архітектури, національними стравами, музикою, художньою керамікою, тканинами та склом.

«О, Франція! Європи серце!» Під цим гаслом прийшли у гості учні ЗОШ № 12. Вони перевтілились у справжніх парижан. Наче на вулицях цього міста опинились всі учасники заходу: міми, мелодії, музиканти. квіти... Романтичний настрій охопив кожного.

Свою обізнаність у політичному устрої країн ЄС, економіці, культурі держав учні могли показати у вікторині «Чи знаєш ти Європу?».

Цей квест став початком подальшої роботи в напрямку поглиблення та систематизації знань учнів про країни Євросоюзу, виховання почуття гордості за свою країну — Україну, а також формування національної свідомості.

Земляна Яна, президент шкільного Євроклубу «Тендем»