На Черкащині лисичанські школярі доторкнулись до глибин історії та зрозуміли, як зароджується дружба

Минулий тиждень учні лисичанської школи № 24 провели на Черкащині. Школа, яка найбільш постраждала літом минулого року, була відремонтована завдяки Черкаській державній адміністрації. Очільник державної адміністрації Юрій Ткаченко не тільки допоміг у відновленні школи, а й запросив її учнів відвідати славні місця Черкащини. Також в організації подорожі сприяли Лисичанська міська рада та департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської обласної державної адміністрації.

Ще восени школярі отримали запрошення відвідати міста Черкащини і от на весні нарешті відбулась довгоочікувана поїздка.

Учні відвідали Черкаси — місто з давньою героїчною історією та маленькі міста з величною історією: Чигирин, Суботів, Канів, Умань. Під час екскурсії дітлахи відвідали державний історико-культурний заповідник «Чигирин», Черкаський зоопарк, Замкову гору в Чигирині, Іллінську церкву ХVІІ століття в Суботові, 1000-літній дуб Максима Залізняка в Холодному Яру, Тарасову гору, музей Тараса Шевченка та Тарасову світлицю. Крім того, в рамках подорожі відбулась зустріч із школярами Черкаської гімназії № 9 та Канівської гімназії імені Івана Франка.

Вражень багато, але найсильніші враження справили добрі та чуйні люди Черкащини. Так у заключній частині зустрічі з губернатором Черкаської області Юрієм Ткаченком та представниками різних департаментів Черкаської обласної державної адміністрації наші школярі задавали багато питань: про життя, про родини, про історію рідного краю, про школу. Скільки добрих слів сказано і почуто, скільки позитивних емоцій та щасливих моментів було отримано від спілкування! «Тут ми доторкнулись до глибин історії та відчули гордість, що ми — українці. Тут ми зрозуміли, як зароджується дружба!», — прокоментували свою подорож самі діти.