У НВК "Гарант" відбулося засідання обласної творчої групи вчителів початкових класів

24 березня на базі навчально-виховного комплексу «Гарант» відбулося засідання обласної творчої групи вчителів початкових класів, учасники якого обговорювали тему «Формування інформаційно-комунікаційних технологій в урочній та позакласній діяльності». У засіданні прийняли участь головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сагіна Н. С., завідувачка та методисти Лисичанського методичного центру, вчителі початкових класів шкіл Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Кремінної, Привілля, Новодружеська.

Засідання проходило у нетрадиційній формі. Учасники заходу стали гостями «Педагогічної кав’ярні», ведучою якої виступила заступник директора з навчально-виховної роботи Колб О. О. Робота розпочалася з виступу директора НВК «Гарант» Боровкової С. В., яка презентувала роботу навчального закладу у цьому напрямку. Гості мали змогу поповнити базові теоретичні знання з ІКТ-технологій та прийняти участь у виконанні практичних вправ у напрямку «Формування інформаційно-комунікативної компетентності молодших школярів».

Відвідувачі «Педагогічної кав’ярні» були запрошені на майстер-класи «Використання ІКТ для розвитку творчого мислення учнів у позаурочній роботі вчителя початкових класів», «Технології ВЕБ-квестів у роботі педагога» та «Творча лабораторія. «Модель організації творчого співробітництва засобами ІКТ» що провели викладачі НВК «Гарант».

Був корисним для всіх присутніх і виступ керівника міського методичного об’єднання Лук’яненко О. В. на тему «Медіатека вчителя».

Протягом роботи семінару творчі групи вчителів НВК створювали медіа продукти за темою та ходом заходу: власну газету, фоторепортаж з місця подій, «швидкі новини» на VEB-сайті та відеоролик «Зустріч у затишній мансарді», які були презентовані учасникам наприкінці семінару.

Закінчилося засідання обласної творчої групи релаксаційними вправами: «Ваші очікування», «Створення синкану», «Колір філіжанки», а також «Компліментом від гостя» та «Фото напам’ять».

Лисичанський методичний центр