Музейна педагогіка в системі патріотичного виховання в ЗНЗ м. Лисичанська

24 лютого 2015 року на базі КЗ «Лисичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5» відбувся практичний семінар для заступників директорів з виховної роботи (ВР) і педагогів-організаторів «Музейна педагогіка в системі патріотичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах (ЗНЗ) м. Лисичанська». Учасники семінару ознайомилися к ключовими поняттями, завданнями, технологіями музейної педагогіки у викладі методиста КУ «Лисичанський методичний центр» Олени Кутєпової.

В рамках семінару було представлено досвід роботи шкільних музеїв Лисичанського багатопрофільного ліцею, Лисичанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 27, ЗОШ № 3, ЗОШ № 7, ЗОШ № 26 із патріотичного виховання учнів.

Також учасникам семінару було презентовано створений ЛМЦ сайт «Шкільні музеї Лисичанська», відвідувачі якого мають змогу переглянути віртуальні екскурсії музеями загальноосвітніх навчальних закладів міста, взяти участь у опитуванні про роль музею в житті сучасної людини, отримати рекомендації щодо створення музею в школі.

Заступники директорів з ВР та педагоги-організатори разом із учнями ЗОШ № 5 переглянули усний журнал «Серцю мила Батьківщина», присвячений Анастасії Манштейн-Ширинській, правнучці О.Насветевича, а також стали учасниками інтерактивного уроку із елементами екскурсії «Ніхто не створений для війни», який провела Н.В.Кулакова, заступник директора з ВР ЗОШ № 5.

Лисичанський методичний центр освіти