Про підтримку проведення в Україні Всесвітньої кампанії Година Землі 2014

Всесвітній фонд природи (WWF) звертається з проханням підтримати проведення в Україні Всесвітньої кампанії Година Землі 2014. У суботу 29 березня 2014 року о 20:30 люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату.

Мета акції — привернути увагу до проблеми зміни клімату, а саме вимкнути світло на одну годину, щоб показати необхідність об’єднаних дій із людьми зі всього світу для боротьби зі зміною клімату.

Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

Година Землі 2013 року була безпрецедентним успіхом — приєдналися більше 7000 міст у 152 країнах по всьому світі. Серед тих, хто підтримав подію, були мери міст Москва, Гонк-Конг, Ріо-де-Жанейро, Париж та багато інших. В Україні до кампанії долучилися більше 40 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Донецьк, Сімферополь та інші.

У 2014 році планується поліпшити результати та розвинути цей успіх. Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічна кампанія робить наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою. Кампанія Година Землі проводиться з ініціативи найбільшої та найдосвідченішої незалежної природоохоронної організації у світі — Всесвітнього фонду природи (WWF).

Управління економіки Лисичанської міської ради

За даними Департаменту екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації. http://www.ecolugansk.in.ua/