Понад 60 договорів укладено на Луганщині за президентською програмою забезпечення громадян доступним житлом

Як повідомляє управління містобудування та архітектури Луганської облдержадміністрації, відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича у містах та районах області продовжується робота щодо реалізації державних програм забезпечення громадян доступним житлом: програма будівництва (придбання) доступного житла та програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

У 2013 році в рамках зазначених програм погоджено 7 житлових будинків, які мають 312 квартир, вільних від зобов’язань, загальною площею 25,9 тис. кв. м. Серед них 4 — у Луганську, 2 — у Сєвєродонецьку та 1 — у Краснодоні.

Станом на 29.07.2013 року отримали консультацію щодо умов реалізації державних програм забезпечення населення доступним житлом понад 2,8 тисяч громадян.

На цей час укладено 61 договір на придбання квартир в рамках зазначених програм на загальну суму 13864,383 тис. грн., у тому числі у 2013 році укладено 38 договорів на суму 8623,345 тис. грн.

За кількістю укладених договорів за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов Луганська область посідає одне з провідних міст серед областей України.

Відділ взаємодії із ЗМІ управління у справах преси та інформації Луганської облдержадміністрації