В Лисичанську провели штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту

8 листопада в місті було проведено штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи на тему: «Виконання завдань під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період».

Керував тренуванням заступник міського голови, голова міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Володимир Анцупов.

До тренування залучались:

  • міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;
  • відділ з питань цивільного захисту населення міської ради;
  • спеціалізовані служби цивільного захисту (далі — ЦЗ) міста, а саме: оповіщення та зв’язку, медична, охорони громадського порядку, оперативно-рятувальна, комунально-технічна, енергетики;
  • особовий склад цивільного захисту КП «Лисичанський доррембуд», КП «Лисичанське міськсвітло», КАТП 032806;
  • збирачі інформації «Служби 05».

Під час тренування практично відпрацьовані наступні питання:

  1. Оповіщення та збір керівного складу ЦЗ міста, спеціалізованих служб ЦЗ міста, комісії з питань ТЕБ та НС міста, евакуаційної комісії міста, відділу з питань ЦЗН.
  2. Оцінку обстановки, прийняття відповідних рішень і доведення їх до органів управління ЦЗ міста, що залучаються до виконання заходів захисту населення і територій у разі загрози або виникнення НС внаслідок небезпечних гідрометеорологічних явищ в осінньо-зимовий період.
  3. Створення та організацію роботи спеціальної комісії і штабу з ліквідації НС згідно з планами реагування на НС.
  4. Робочі документи згідно з планом реагування на НС.
  5. Дії органів управління та сил ЦЗ міста при ліквідації наслідків НС внаслідок небезпечних гідрометеорологічних явищ в осінньо-зимовий період.
  6. Організацію взаємодії органів управління та сил ЦЗ міста під час виконання заходів захисту населення і територій у разі загрози або виникнення НС внаслідок небезпечних гідрометеорологічних явищ в осінньо-зимовий період.

Відділ з питань цивільного захисту населення Лисичанської міської ради