У Лисичанську пройшли тренування органів управління та сил цивільного захисту

8 серпня в місті Лисичанську було проведено роздільне штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи на тему: «Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації у разі аварії на хімічно-небезпечному об’єкті Товариство з додатковою відповідальністю (далі — ТДВ) «ЛИСПИ».

Керував тренуванням заступник міського голови — Володимир Миколайович Анцупов.

До тренування залучались:

  • міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;
  • відділ з питань цивільного захисту населення міської ради;
  • спеціалізовані служби цивільного захисту (далі — ЦЗ) міста, а саме: оповіщення та зв’язку, медична, охорони громадського порядку, оперативно-рятувальна;
  • особовий склад цивільного захисту ТДВ «ЛИСПИ»;
  • збирачі інформації «Служби 05».

Під час тренування практично відпрацьовані наступні питання:

  1. Оповіщення та збір керівного складу ЦЗ міста, міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, спеціалізованих служб ЦЗ міста, які залучались до тренування.
  2. Оцінка обстановки, прийняття відповідних рішень і доведення їх до органів управління та сил ЦЗ міста, що залучались до виконання заходів по захисту населення і територій у разі виникнення аварії на хімічно-небезпечному об’єкті ТДВ «ЛИСПИ».
  3. Створення та організація роботи штабу з ліквідації НС згідно з планом реагування на НС.
  4. Робочі документи по проведенню тренування.
  5. Організація взаємодії органів управління та сил ЦЗ міста під час виконання заходів по захисту населення і територій у разі виникнення аварії на хімічно-небезпечному об’єкті.

Відділ з питань цивільного захисту населення Лисичанської міської ради.