26 листопада - День пам’яті жертв голодомору (фото)

altЗ метою збереження історичного минулого українського народу, сьогодні, 25 листопада, напередодні Дня пам’яті жертв голодомору і політичних репресій в Україні, секретар міської ради Сергій Баранник, заступник міського голови Олег Голуб та працівники виконавчих органів міської ради поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам голодомору 1932-1933 років та вшанували хвилиною мовчання померлих від голоду.

До цієї трагічної дати в історії нашої держави у закладах освіти міста відбулася низка тематичних заходів.

Зокрема в навчальних закладах пройшли виховні години «Трагічні уроки історії», класні години «Голодомор. Біль через роки», єдині інформаційні хвилинки «П’ять хвилин з історією: голодомори в Україні», тематичні години спілкування «Голодний рік», «Український голодомор 1932-1933 рр.», усні журнали «Порушення прав людини», засідання «круглого столу» та хвилинки спілкування «Закони про п’ять колосків».

Крім того, у ці дні організовані шкільні виставки тематичних листівок та плакатів «Сторінки трагічної історії», «Це було в нашій історії», шкільні радіопередачі «Пам’ятайте важкі ті роки», «Пам’ятайте, щоб не повторилося знову...». В шкільних музеях та бібліотеках оформлені тематичні виставки літератури «Голодомори в Україні: розповідають факти» та інш.