Переселенці з Лисичанської громади опановують нову професію демінер

Понад 40 переселенців з Лисичанської громади приєдналися до опанування професії демінер, щоб надалі розміновувати деокуповані території.

Навчання відбулося сьогодні під час рекрутингового заходу на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів» у місті Дніпро на базі гуманітарного хабу Лисичанської громади.

«Прийшов сюди, щоб спробувати освоїти нову для себе професію - демінера. Я гадаю вона буде затребувана після деокупації тимчасово окупованих територій. Для того, щоб люди поверталися до дому, відроджувалися підприємства, потрібно все це розмінувати», - розповів переселенець Віталій, який завітав на захід.

Захід було організовано Представництвом HALO Trust в Україні у співпраці із Луганською ОДА-ОВА з метою реалізації на території Луганської області заходів з протимінної діяльності, рекрутингу, навчання та подальшого працевлаштування осіб до Представництва HALO Trust в Україні.

«Проведений захід мав на меті залучити людей до навчання з розмінування, яке буде нам необхідне при деокупації територій та долучення переселенців до роботи. За сьогодні ми маємо певну кількість заповнених анкет людей, які вже зараз готові долучитися до роботи й навчання в міжнародній організації», - зазначив начальник Лисичанської міської ВА Валерій Шибіко.

Репортаж Лисичанської МВА з місця подій дивіться тут - https://youtu.be/PLFZ5EQWtzE

The HALO Trust – це найбільша міжнародна некомерційна організація, яка знешкоджує міни й вибухонебезпечні боєприпаси у 30 країнах та територіях світу впродовж 35 років. Місія організації полягає в захисті життя та відновленні життєдіяльності людей, які постраждали від військових конфліктів.