Дитину позбавлену батьківського піклування забезпечили двокімнатною квартирою

Дар’я СІКАЛО народилась в місті Лисичанськ. У 2006 році дівчина отримала статус «дитини, позбавленої батьківського піклування». До початку бойових дій на території Луганської області, мешкала в орендованому житлі в Сєвєродонецьку. В березні 2022 року евакуювалась до міста Вінниця, а сьогодні дівчина оглядає свою двокімнатну квартиру в місті Світловодськ, Кіровоградської області.

- Не можу повірити, що маю своє власне житло. Більшу частину свого життя я проживала в інтернаті, потім в студентському гуртожитку. Для мене це наче сон, що от зараз у свої 24, я маю свою оселю, де можу робити те що захочу, й як захочу. Зараз буду обживатись й можна сказати починати жити наново, - розповіла Дар’я.

Квартиру Дар’я придбала за рахунок субвенції з державного бюджету згідно з постановою КМУ від 26.05.2021 року №615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків».

На новосілля до дівчини завітав начальник Лисичанської міської військової адміністрації Валерії ШИБІКО разом зі своїм заступником Ігорем КОСТЕНКОМ з подарунками, які знадобляться Даші в побуті.

Від моменту отримання субвенції до моменту договору купівлі-продажу квартири спеціалістами служби у справах дітей Лисичанської міської військової адміністрації здійснювався соціальний супровід дівчини.

Віримо в дива!

Слава Україні!