Лисичанська громада пишається своєю талановитою учнівською молоддю

Учениця 11-го класу Лисичанського ліцею №17 Дар'я ЩЕГЛАКОВА здобула перемогу у фінальному етапі XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та отримала диплом III ступеню конкурсу.

- Я беру участь в цьому конкурсі з 5-го класу, мені просто подобається мова, подобається література. І цього року моя участь не стала виключенням, - розповіла Дар'я.

Завданням конкурсу цього року було скласти проєкт вечірнього звернення Президента України до Дня народження Тараса Шевченка, відзначення якого припадатиме на воєнний стан у нашій державі, використовуючи у тексті не менше 4-х цитат з творів Кобзаря. Обсяг роботи до 3-х сторінок.

- Коли я писала цей твір в мене було прям таке натхнення, в мене буває що його немає, але цього разу я прям сиділа і не могла відірватись від написання. Мені аж довелось писати малесенькими буквами, щоб влізти в обсяг роботи, - зауважила Дар'я.

Начальник Лисичанської міської військової адміністрації Валерій ШИБІКО особисто зустрівся, поспілкувався та вручив Подяку від адміністрації талановитій школярці.

- Для мене гордість, що не дивлячись на обставини в яких опинилась наша громада, ми маємо таких талановитих й патріотичних школярів. Від всієї громади вручив Дар'ї Подяку особисто. Дарина КОПИЛОВА, яка так само перемогла в конкурсі, отримає Подяку. Ми маємо стимулювати й підтримувати творчу молодь Лисичанська, бо за цим поколінням наше майбутнє, - наголосив начальник Лисичанської міської військової адміністрації Валерій ШИБІКО.

Нагадаємо, XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Тараса Шевченка проходив у чотири етапи, з листопада 2022 по лютий 2023. Це престижний конкурс, який проходить щороку. Цього річ фіналістами конкурсу стали 676 учнів. Дар'я ЩЕГЛАКОВА (учениця 11 класу Лисичанського ліцею № 17) й Дарина КОПИЛОВА (учениця 6 класу Лисичанського ліцею № 27) перемогли та отримали дипломи III ступеня.

Лисичанська громада пишається своєю талановитою учнівською молоддю.

Разом до Перемоги!

Слава Україні!