Фільм "Будинок зі скалок", який знімали в Лисичанську, номіновано на Оскар

То було десь два роки тому… Ковід вже увірвався в наше життя і було багато різних заборон, а вони наполягали, що хочуть зняти в нас кіно. Про наших дітей, про Україну… так розповідали, що відмовити було неможливо).

Сьогодні про цей фільм говорить увесь світ і напередодні премії перегляди поновляться, міжнародна спільнота говоритиме про талановитих творців цієї стрічки та про луганське місто… наш Лисичанськ, який тепер не впізнати, і про найдорожче - про наших діток…

"Будинок зі скалок" понад два роки знімали на Донбасі, а світова прем'єра відбулася у січні 2022 року. Герої фільму - це діти та вихователі Лисичанського центру соціально-психологічної допомоги. У цих дітей дві війни: одна - через росіян, інша - вдома, розповідають творці фільму. Сюжет фільму - реальні історії з їхнього життя.

Це фільм про дітей зі складних родин, які потрапили до притулку поруч з війною. В притулку вони проводять 9 місяців - і або повертаються до батьків, або потрапляють в інтернат чи прийомну родину.

Фільм розповідає, як група вольових соціальних працівників невтомно працює в особливому дитбудинку поблизу лінії фронту, щоб створити для дітей такий необхідний безпечний простір, поки державні органи та суди вирішують їхню долю.

Фільм вже здобув багато нагород… і зараз має всі шанси здобути найголовнішу.

Тримаємо кулаки!

12 березня дізнаємося результат.

Дякуємо творцям стрічки! Це невимовно талановито! Пишаємося!