Відбулося засідання комісії з розгляду заяв деяких категорій осіб про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення

 Вчора, 20 січня, під головуванням першого заступника керівника Лисичанської міської ВЦА Станіслава Мосейка відбулося засідання комісії з розгляду заяв деяких категорій осіб про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

Під час засідання члени комісії були ознайомлені з наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 16.12.2021 № 337, яким затверджено показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України (розраховані станом на 01.10.2021 року). Так, вартість 1 м2 загальної площі квартир (будинку) у Луганській області складає 14,51 тис.грн.

Відповідно до п. 5, п. 16 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280 (далі – Порядок 280), у разі зміни опосередкованої вартості спорудження 1 м2 загальної площі житла, розмір розрахованої грошової компенсації підлягає перерахунку комісією, за умови, що на день такої зміни грошову компенсацію не виплачено чи виплачено не в повному обсязі.

З огляду на зазначене, комісією ухвалено рішення щодо здійснення перерахунку раніше призначеної грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення 66 особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Крім того, комісією розглянуто заяви та надані документи трьох внутрішньо переміщених осіб - учасників бойових дій з числа АТО/ООС, які звернулись за призначенням грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

За результатами розгляду цього питання порядку денного комісією прийняті позитивні рішення про призначення грошової компенсації та визначено її розмір відповідно до умов п.5, п.17 Порядку 280.

Також, згідно з п. 5 Порядку 280 та п. 6 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей, затвердженого постановою КМУ від 19.10.2016 № 719, членами комісії розглянуто 2 звернення, в яких повідомлено про нововиявлені обставини. За результатами розгляду наданих документів ухвалено одне рішення про здійснення перерахунку раніше призначеної грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення, іншій особі – відмовлено у призначені грошової компенсації.

На сьогодні грошова компенсація за належні для отримання жилі приміщення призначена 70 особам на загальну суму 88722,6 тис. грн. (з урахуванням показника опосередкованої вартості спорудження 1 м2 загальної площі житла станом на 01.10.2021 року).

Управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА