Ознайомлення з Моделлю працевлаштування та забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю пройшло у Лисичанському центрі зайнятості

25 травня 2011 року в Лисичанському міському центрі зайнятості відбулося засідання круглого столу з соціальними партнерами на тему: «Проведення апробації Моделі працевлаштування та забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю та Методології надання центрами зайнятості соціальних послуг людям з інвалідністю».

В заході взяли участь заступник міського голови м. Лисичанська М. С. Головньов, керівники і спеціалісти Лисичанського міського центру зайнятості, керівники Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради, Лисичанської міжрайонної МСЕК, територіального комітету профспілок працівників вугільної промисловості, міських громадських організації інвалідів та представники засобів масової інформації.

Метою засідання було ознайомлення сторін соціального партнерства з Моделлю працевлаштування та забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю, підготовленою експертами Проекту Програми розвитку ООН, Міжнародної організації праці та Державного центру зайнятості «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю через підвищення їх доступу до зайнятості» та розробка механізму взаємодії зацікавлених сторін під час проведення апробації Моделі та Методології.

Під час засідання були обговорені основні складові Моделі та етапи її впровадження, конкретні напрямки взаємодії.

Результатом засідання стало підписання угоди про спільне проведення апробації Моделі працевлаштування та забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю та розробка низки конкретних заходів: проведення спільних спеціалізованих семінарів для роботодавців з питань забезпечення зайнятості інвалідів, проведення спільної інформаційно-роз’яснювальної роботи з роботодавцями та профспілками підприємств, установ, організацій стосовно включення до колективних договорів заходів щодо створення необхідних умов праці, адаптації та створення спеціалізованих робочих місць для осіб з інвалідністю та інші.

Лисичанський міський центр зайнятості