У Лисичанську розглянуто 11 питань щодо соціального захисту та реалізації прав дітей

Сьогодні, 18 листопада, відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини (далі – Комісія) під головуванням заступника керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олега Калініна.

Під час засідання члени Комісії розглянули питання щодо соціального захисту та реалізації прав дітей, які потребували колегіального вирішення.

Комісією ухвалено рішення про доцільність позбавлення батьківських прав громадян у відношенні 5 родин, в яких 8 малолітніх дітей; визначено спосіб участі батька у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною; затверджено висновок підтвердження місця проживання малолітньої дитини для її тимчасового виїзду за межі країни. Також розглянуті питання про надання двом неповнолітнім та одній малолітній дитині статусу дитини, позбавленої батьківського піклування; погоджено влаштування однієї малолітньої дитини до дитячого будинку сімейного типу на спільне проживання і виховання та влаштування трьох дітей до Сєвєродонецької обласної санаторної школи на навчання.

Окрім того, погоджено надання дозволу на укладання договору дарування житла, розглянуті підстави для надання дозволу на отримання дітьми грошової компенсації, розглянуто справи для надання статусу 32 дітям та 1 особі, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

З питань, що розглядались, підготовлені відповідні проєкти розпоряджень на розгляд керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації.

Служба у справах дітей Лисичанської міської ВЦА