У Лисичанську відбулась робоча зустріч з експертами проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення, відродження»

Вчора, 2 листопада, в Лисичанській міській військово-цивільній адміністрації відбулась робоча зустріч з обговорення шляхів залучення сільгоспвиробників Лисичанської територіальної громади до участі в реалізації проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення, відродження (далі - Проєкт 3В)».

Ціль Проєкту 3В полягає в підтримці відновлення сільськогосподарської галузі на територіях, які постраждали від збройної агресії РФ із активним залученням громад.

У заході взяли участь експерти Проєкту ЗВ, спеціаліст з питань залучення громад та проведення роз’яснювальної роботи на місцях в Луганській області Мінреінтеграції Владлен Книш, заступник керівника Лисичанської міської ВЦА Олег Калінін та начальник відділу агропромислового розвитку Лисичанської міської ВЦА Олександр Некрасов.

Під час робочої зустрічі сторони обговорили поетапний план залучення суб’єктів господарювання аграрного сектору громади до участі в реалізації проєкту. «Наша громада відкрита до діалогу, створення умов для збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції та організації її переробки – одне з наших пріоритетних завдань. Ми завжди готові до активної співпраці в зазначеному напрямку», – зазначив Олег Калінін.

Проєкт «Східна Україна: возз’єднання, відновлення, відродження» фінансується в рамках угоди про позику в розмірі 100 мільйонів доларів США між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Відділ агропромислового розвитку