У Лисичанську відбулося чергове засідання Комісії з питань захисту прав дитини

 Сьогодні, 21 жовтня, відбулося чергове засідання Комісії з питань захисту прав дитини при Лисичанській міській військово-цивільній адміністрації (далі – ВЦА). Засідання пройшло під головуванням заступника керівника Лисичанської міської ВЦА Олега Калініна.

Під час засідання члени Комісії розглянули питання щодо соціального захисту та реалізації прав дітей, які потребували колегіального вирішення. Зокрема, ухвалили проєкти розпоряджень про надання трьом малолітнім дітям статусу дитини-сироти; влаштування двох малолітніх дітей до Сєвєродонецької обласної санаторної школи та Гірської обласної спеціальної школи.

 

Також були розглянуті питання щодо надання двом малолітнім дітям статусу дитини, позбавленої батьківського піклування; про призначення опікуна над трьома малолітніми дітьми, а також піклувальника над двома неповнолітніми дітьми, про подовження терміну перебування малолітньої дитини у Луганському обласному будинку дитини.

Окрім того, було визначено надання дозволу на відчуження житла та укладання договору дарування; здійснено розгляд висновків про доцільність або недоцільність позбавлення батьків батьківських прав; розглянуті підстави для надання статусу дітям та особам, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів – 37 особам.

З питань, що розглядались, підготовлені проєкти розпоряджень на розгляд керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації.