У Лисичанську відбулися навчальні семінари з керівниками вуличних комітетів міста

Під час навчальних семінарів з керівниками вуличних комітетів, які пройшли у Лисичанську з 6 по 8 жовтня, тривала відверта розмова між представниками структурних підрозділів Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації, керівниками комунальних підприємств міста та виконавчих органів державної влади. 147 керівників органів самоорганізації населення (далі —ОСН) взяли активну участь в обговоренні актуальних питань.

Під час семінару керівники вуличних комітетів обмінялися досвідом роботи, розглянули можливість залучення громадськості до участі у вирішенні питань соціально-економічного, культурного розвитку нашого міста, спроможності громади до життєзабезпечення та благоустрою міста.

Заступник генерального директора ЛКАТП 032806 Олена Коскарьова наголосила на питаннях залучення населення міста до вирішення проблем забруднення навколишнього середовища та організації роботи з недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ. Вона акцентувала увагу на важливості участі керівників вуличних комітетів у проведенні роз’яснювальної роботи. Взагалі питання збору та вивозу сміття викликало багато запитань щодо законних способів боротьби з неплатниками. На всі запитання присутні голови отримали відповіді.

Про стан роботи та особливості забезпечення жителів міста послугами КСП «Лисичанськводоканал» доповів присутнім заступник генерального директора КСП «Лисичанськводоканал» Олександр Батуков. Майстер відділу обліку газу Лисичанського міжрайонного управління з експлуатації газового господарства АТ «Луганськгаз» Олена Лавська дала пояснення стосовно тарифів на послуги з газопостачання та порядок обслуговування газорозподільчої системи.

З організацією роботи щодо надання соціальних послуг жителям Лисичанської територіальної громади ознайомила Ірина Поспєхова, провідний спеціаліст територіального центру обслуговування.

Важливе місце у роботі семінару було надано питанням щодо сприяння правоохоронним органам у забезпеченні охорони громадського порядку на території міста. З інформацією виступили та відповіли на питання присутніх співробітники відділу поліції № 3 ГУ НП в Луганській області. Вони висловили керівникам вуличних комітетів слова вдячності за співпрацю та зауважили, що вуличні комітети — це очі та вуха громади, і поміч ОСН у різних ситуаціях вкрай необхідна.

Окрім того, з інформацією про здійснення громадського контролю за дотриманням правил пожежної безпеки, виступив Олексій Капустін, інспектор відділу ОПР Сєвєродонецького РУ ДСНС України у Луганській області.

Кожен із присутніх мав можливість поспілкуватися з доповідачами й отримати професійні відповіді.

Підсумовуючи, учасники й учасниці заходу поділилися своїми думками та висловили побажання і пропозиції щодо більш тісної взаємодії з представниками міської військово-цивільної адміністрації, подальших регулярних робочих зустрічей з фахівцями профільних відділів для обговорення проблемних питань.

На завершення семінару, за активну участь в громадському житті міста та вирішенні питань місцевого значення, керівники вуличних комітетів отримали одноразове грошове заохочення, набори канцелярських товарів, бланки довідок та зразків заповнення документів для здійснення ефективної роботи з громадянами.