Пам’ятаймо минуле заради життя

 Подвиги партизан та підпільників, які пройшли крізь важкі, страшні випробування, ніким не забуті. 22 вересня ми говоримо про хоробрість, мужність, самосвідомість учасників партизанського руху.

Так, з метою патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, вшанування подвигу партизанів і підпільників у закладах освіти та культури відбулися заходи. Сьогодні школярі стали учасниками уроків історії, уроків мужності «Партизанськими тропами Луганщини», класних годин «Слава партизанська живе у сторіччях», пізнавальних очно-заочних екскурсій містами партизанського руху України тощо.

Також в бібліотеках закладів освіти та шкільних музеях оформлено виставки літератури та копій архівних документів щодо партизанського руху.

Окрім того, дали можливість мешканцям громади зануритись у події Другої світової війни, замислитись над героїчним подвигом учасників партизанського руху та оцінити їх внесок у перемогу музейна година «Живе в народі пам’ять про героїв» у філії-музеї історії Лисичанського склозаводу, тематичний вечір «Партизанські стежки. Їх життя і подвиг» у бібліотеці смт Вовчоярівка, перегляд фільму «Війна за пам’ять» у клубі с. Підлісне.

Нагадуємо, що 24 вересня о 13.00 в молодіжному хабі GC-HUB міського ПК проходитиме тематичний захід «Свічка пам’яті».