Представники Лисичанської міської ВЦА навчалися протидіяти та управляти кризовими ситуаціями

 Сьогодні, 10 вересня, у м. Кремінна завершився триденний тренінг, спрямований на посилення спроможності органів місцевого самоврядування (далі – ОМС) протидіяти та управляти кризовими ситуаціями.

В тренінгу взяли участь представники відділів Лисичанської міської ВЦА: економіки, з питань внутрішньої політики та організаційної роботи, та взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної роботи та цивільного захисту.

Під час навчання учасники відпрацьовували методологію розроблення стратегічних документів з поліпшення системи управління ризиками кризових і надзвичайних ситуацій та безперервності операційної діяльності. Слухачі вчилися поводити оцінювання ризиків та визначали роль ОМС в управлінні ними.

Крім того, учасники тренінгу презентували профілі своїх громад та затверджені результати SWOT-аналізу.

Зазначимо, що під час навчання використовувалися міжнародні приклади: Seveso / CBRN (зниження ризику технологічних катастроф); система залучення волонтерів; методологія визначення й структурування цілей Стратегії та презентація попередніх результатів формування переліку цілей і заходів стратегії ОМС; формування структури / «Дерева цілей» Стратегії – перелік стратегічних і оперативних цілей; формування переліку проектів до Плану заходів з реалізації Стратегії.

Нагадаємо, що це вже четвертий захід, що пройшов за підтримки проекту «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та має на меті розробку дієвої Стратегії протидії та управління кризовими ситуаціями в Лисичанській міській територіальній громаді.

Відділ економіки Лисичанської міської ВЦА