До Лисичанська завітала міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна

 Вчора, 7 липня, в рамках робочої поїздки по Луганщині до Лисичанська завітала міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна. Юлія Анатоліївна завітала до навчально-виховного комплексу школи І-ІІ ступенів – ліцею «Гарант».

У зустрічі також взяли участь начальник відділу у Луганській області Міністерства у справах ветеранів Сергій Копилов, керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка та його заступник Євген Наюк, начальник управління освіти Лисичанської міської ВЦА Тетяна Худоба, директорка НВК школи-ліцею «Гарант» Світлана Боровкова та педагоги освітнього закладу.

Під час зустрічі обговорювалось актуальне питання впливу закладу освіти на формування громадянської ідентичності.

Розпочала зустріч Світлана Боровкова відеопрезентацією та зазначила, що сьогодні школа і вчитель, як ніколи, відповідають за майбутнє української нації, її громадянську ідентичність. Так, НВК школа-ліцей «Гарант» має власне бачення формування громадянської ідентичності учасників освітнього процесу та громади міста. Протягом останніх років освітнім закладом розроблена стратегія розвитку громадянської ідентичності, яка містить в собі дуже багато напрямків. Адже сформована громадянська ідентичність є найголовнішим чинником національної безпеки України.

 В рамках зустрічі гостям також був запропонований до перегляду мультиплікаційний фільм, створений власноруч учнями навчального закладу, «В єдності - наша сила». Стрічка – коротенька, але потужна за силою емоційного навантаження та закладеного в неї змісту.

В свою чергу міністерка Юлія Анатоліївна наголосила на важливості місії освітян, тому що те, що закладається в освіті зараз, протягом ще 25 років покоління буде жити цим. І надважливо, що це відбувається саме на Луганщині.

«Ви тут фактично проводите роботу, яка виходить на рівень забезпечення національної безпеки. Бо це – безпека нації, інформаційна, освітня і культурологічна. Це надважливо».

Окрім того, за активну громадянську позицію, особистий внесок у національно-патріотичне виховання молоді та служіння Українській державі директорці НВК школи-ліцею «Гарант» Боровковій Світлані Валентинівні було висловлено Подяку Міністерства у справах ветеранів України.