Ремонтні роботи по вул. Генерала Потапенка тривають

 Вже другу добу поспіль тривають роботи з заміни 103 метрів магістрального водоводу діаметром 400 мм по вул. Генерала Потапенка.

Вчора вночі під час розкриття магістрального водоводу, робітники зіткнулися із врізками газових магістралей низького тиску. І для того, щоб в темну пору доби не пошкодити їх, було прийнято рішення перенести роботи на 04.00 ранку.

На теперішній час розкрито всю заплановану до ремонту частину магістрального водоводу та виконано 90% демонтажу старих труб.

 

 Зазначимо, що складність під час демонтажу викликають газові магістралі низького тиску, які розташовані безпосередньо над трубою і ведуть до будинків приватного сектора.

Сьогодні планується виконати усі необхідні види робіт для укладання та підключення нової пластикової труби.

Також, триває монтаж засувок на певних відрізках водоводу діаметром 400 мм.

Вони є вкрай важливими і необхідними для регулювання подачі води на окремі райони міста. Зараз при аварії на водоводі виникає необхідність у зупинці всієї насосної станції, і місто лишається без води.

А при встановленні цих засувок, у разі аварії, буде можливість перекрити окремі ділянки водоводу і проводити ремонт безпосередньо на них. Таким чином, частина міста з водою та ремонт відбувається безболісно для більшості населення.