Діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК відбулась у Лисичанську

22 червня 2021 року відбулась діалогова зустріч посередників ГІСМАОВК в Лисичанській міській військово-цивільній адміністрації. Обговорювали проблеми доступності інклюзивного транспорту в місті, незадовільного стану електротранспорту в місті, якості перевезень за маршрутом Лисичанськ — Сєвєродонецьк, замепінгованих на вебресурсі ГІСМАОВК https://dialog-ua.org/.

22 червня 2021 року відбулась зустріч посередників ГІСМАОВК з керівництвом Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області, керівництвом Департаменту розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв’язку Луганської обласної державної адміністрації, Радником патронатної служби голови Луганської обласної державної адміністрації — керівника військово-цивільної адміністрації Луганської області — Головою ГС «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю», керівником ГО «Свiт життя — підтримка, турбота, захист», директоркою КП ЛМР «Електроавтотранс».

На зустрічі обговорили проблемні ситуації транспортній галузі міста Лисичанськ, які було замепінговано Геоінформаційною системою моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів в рамках роботи з проблемними ситуаціями та конфліктами, їх актуальність та стан на сьогодні, шляхи їх вирішення, а саме:

  • — проблему доступності інклюзивного транспорту в місті;
  • — проблему незадовільного стану електротранспорту в місті;
  • — проблему якості перевезень за маршрутом Лисичанськ — Сєвєродонецьк.

Під час зустрічі було наголошено на важливість створення інклюзивного суспільства, в якому поважають права людей з інвалідністю для повноцінної участі таких людей у суспільному житті. Обговорили глобальність проблеми доступності громадського транспорту для маломобільних груп населення для міста Лисичанськ та Луганської області в цілому, яка потребує комплексного підходу у вирішенні та підтримки зі сторони Держави та необхідність проведення роботи з перевізниками щодо обладнання автобусів задля забезпечення доступності громадського транспорту для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Керівництвом  Лисичанської міської ВЦА, здійснюються всі необхідні заходи для вирішення даних питань в галузі громадського транспорту міста, як приклад, розроблення та затвердження місцевих Програм, які направлені на стабілізацію ситуації. Але, нажаль, є питання які законодавчо не врегульовані, та не мають механізму вирішення на сьогодні.

Департаментом розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв’язку Луганської обласної державної адміністрації було запропоновано кроки по вирішенню ситуації з якості перевезень за маршрутом Лисичанськ — Сєвєродонецьк.

Погодились, сумісно з учасниками зустрічі, надалі працювати по обговорюваним питанням відповідно до структури підпорядкування питань.

Уповноваженими представниками Луганської обласної державної адміністрації було висловлено готовність до подальшої співпраці в діалоговому форматі з проблемних питань для пошуку з місцевою владою спільних шляхів вирішення.

Також було обговорено можливість надання експертної допомоги, в рамках роботи мережі посередників ГІСМАОВК, у формуванні юридичних запитів та іншої консультативно-експертної допомоги.