Олександр Заїка: Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу

Сьогодні, 22 червня, в Лисичанську пройшли заходи, присвячені Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Адже, 22 червня 1941 року — одна з найсумніших дат в історії України — день початку війни. Найкривавіша в історії світу війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Горем і болем вона увірвалася в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

Цього дня колектив Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації на чолі з керівником Олександром Заїкою, представниками громадської організації «Лисичанська міська організація ветеранів України» та мешканцями міста пройшли до братської могили «Вічний вогонь», де поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Керівник Лисичанської міської ВЦА звернув особливу увагу на те, що наш священний обов’язок — навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто ціною власного життя здобув перемогу і повернув мир.

Зазначимо, що впродовж тижня в закладах культури Лисичанської територіальної громади проходитимуть заходи, присвячені Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.